Wok-ul Zepter poate fi folosit pentru prepararea a numeroase rețete, însă astăzi ne vom concentra asupra „vedetei“ acestei rețete: carnea de vită! Poate că în rândul medicilor, acest tip de carne a ajuns să aibă o reputație proastă, însă, consumată în cantități moderate, carnea de vită are beneficiile sale. Este o sursă incredibilă de proteine și, în mod special, o sursă importantă de fier și de zinc. În plus, carnea roșie, consumată cu măsură, poate îmbunătăți tensiunea arterială.
Și ca de obicei, atunci când vine vorba despre carne, nu putem să nu subliniem cât de important este locul de unde o achiziționați. Așadar, pe cât posibil, alegeți carne organică care provine de la fermele ecologice. Pentru diversificare și o valoare nutritițională consistentă, pe lângă carnea de vită, am adăugat și o cantitate suficientă de legume de sezon și tăiței de orez.
INGREDIENTE (4 porții)
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 zucchini
- 1 morcov
- 1 mână de varză tocată
- 2 cepe verzi
- 1kg carne de vită marinată în sos de soia
- 400g tăiței de orez fierți
- amestec din 5 condimente
- semințe de floarea soarelui
- ulei de susan
- Feliați ardeii, zucchini și morcovul julienne. Tocați varza și ceapa verde.
- Adăugați carnea de vită marinată în sos de soia și tăiată bucățele subțiri în Wok-ul Zepter Z-W3045 și condimentați-o cu amestecul de 5 condimente.
- Gătiți la foc mediu (120°C pentru plita cu inducție) timp de 3 minute.
- Adăugați ardeii, morcovul, zucchini și varza în Wok și reduceți focul/temperatura la 90° Gătiți timp de încă 10 minute.
- La final adăugați tăițeii de orez, ceapa verde, semințele de floarea soarelui și uleiul de susan. Amestecați ingredientele.
- Pentru un plus de eleganță și savoare serviți preparatul în farfuriile de porțelan Imperial Gold.
Chef Petra Geri