ARTA PORȚELANULUI

Bine aţi venit pe tărâmul Colecţiei Zepter Masterpiece. O colecţie împodobită de artişti cu modele delicate, aurii, ce transformă fiecare piesă inspirată a acestor şapte colecţii într-un obiect al dorinţei noastre permanente de frumuseţe. Măiestria artistică de înaltă clasă şi atenţia acordată detaliilor, alături de gustul rafinat şi stilul elegant, oferă Colecţiei Zepter Masterpiece recunoaşterea globală în privinţa calităţii.

BIJUTERII RAFINATE PE TĂRÂMUL FRUMUSEȚII

Porţelanul Zepter este expresia supremă a unei abordări în trei paşi a hranei, care presupune sănătate, gust şi un aspect plăcut pe masă, pentru bucuria deplină şi aprecierea atât a hranei, cât şi a companiei. În toate colecţiile de porţelanuri Zepter, se regăsesc măiestria artistică, calitatea superioară şi gustul estetic, dar şi o varietate stilistică şi un echilibru ideal între arta clasică şi necesităţile contemporane.

Colecţia Zepter Masterpiece este inspirată atât de frumuseţea naturală, cât şi de cea artificială. Include reminiscenţele tradiţiei străvechi ce a fost menţionată pentru prima dată în secolul XIII, de către Marco Polo, care, la întoarcerea din China, a comparat porţelanul cu frumuseţea, graţia şi rezistenţa scoicilor (în latină, „porcella”).

Produsele Colecţiei Zepter Masterpiece sunt obiecte de artă contemporană care moştenesc farmecul ce i-a impresionat pe vechii călătorii europeni, dar sunt obţinute în condiţii moderne, cu cea mai recentă tehnologie, care le conferă o estetică superioară, rezistenţă şi calitate.

Porcelain-3_Zepter

CEA MAI FINĂ CALITATE PENTRU O ELEGANȚĂ REGALĂ

Colecţia Zepter Masterpiece este alcătuită exclusiv din porţelan dur, rezistent chiar şi în cazul zgârieturilor produse de obiectele din oţel, datorită conţinutului ridicat de caolin (50-55%) şi amestecului redus de cuarţ şi feldspat (20, respectiv 30%).  Acest tip de porţelan poate fi ars la temperaturi foarte ridicate, până la 1.350º-1.460ºC.

Colecţia Zepter Masterpiece respectă metoda originală de fabricare a porţelanului, care datează de la începutul secolului al XVIII-lea, când Johann Friedrich Böttger a rafinat formulele inventate de matematicianul şi omul de ştiinţă Ehrenfried Walther von Tschirnhaus şi, făcând experimente împreună cu colegii săi olandezi, a pus bazele procesului modern de prelucrare. 

A fost un progres important, deoarece până atunci China era producătorul principal de porţelan: acesta era transportat pe mare către Europa exclusiv de către Compania olandeză India de Est şi simboliza bogăţia, prestigiul şi un gust rafinat fără egal... În prezent, în secolul al XXI-lea, Zepter a adus porţelanul înapoi la splendoarea şi exclusivitatea sa originală, care conferă o eleganţă regală fiecărei mese şi transformă momentele obişnuite în ocazii de neuitat.

Colecția de Zepter Masterpiece nu numai că îți va îndeplini, ci îți va depăși dorințele și așteptările și îi va încânta pe oaspeții tăi.

FRUMUSEȚEA SE NAȘTE DIN FOC

Pentru a fabrica porţelanul său exclusiv, Zepter foloseşte numai tehnici de decorare în interiorul şi exteriorul glazurii. 

În timpul procesului de decorare a porţelanului sub glazură, o culoare de fond se aplică indirect pe vas, folosind hârtie antiadezivă, prin imprimare cu film,apoi urmează arderea la 1.250°C, astfel încât culoarea să se scalde în glazura relichefiată, şi apoi să capete luciul fără egal. Ulterior, au loc procedurile de decorare peste glazură: motivele (Zepter Royal, Imperial şi Black & White) sunt pictate manual, cu sau fără decoraţiuni aurii, iar obiectele din porţelan sunt arse la o temperatură de 840°C. După cum sugerează şi numele, decorarea are loc ,,pe glazură”.

Etapa finală presupune pictarea manuală cu aur de 22 de carate, ce are o culoare maronie înainte de ardere, ca urmare a uleiurilor şi aditivilor folosiţi; decoraţiunile de pe margine sunt aplicate cu peria. Procedura de ardere se numeşte ,,gold firing” şi se efectuează la o temperatură de 800°C. În mod similar, mânerele, decoraţiunile şi marginile sunt pictate exclusiv manual. Acest meşteşug este specializat, iar secretul lui este trecut de la pictor la pictor în decursul multor decenii de ucenicie. 

În comparaţie cu fiecare etapă a producţiei porţelanului standard (de ex.: desenul şi decoraţiile aurii se aplică în timpul procesului de imprimare prin presare), diferenţa şi superioritatea absolută a colecţiei Zepter Masterpiece este evidentă în fiecare detaliu.

ELEMENTELE GAMEI

Abundenţa şi perfecţiunea detaliilor, combinate cu numeroasele produse disponibile, alcătuiesc o gamă impresionantă de accesorii pentru masă: de la farfurii întinse pentru servire până la cea mai mică solniţă de sare, de la supiere la ceşti de cafea sau cafea espresso, fiecare set a fost conceput pentru a permite combinarea şi potrivirea pieselor individuale, de la cele mai importante la gama completă, în toată splendoarea sa. De asemenea, este disponibilă şi o linie completă pentru servirea ceaiului, cafelei şi espressoului. 

porcelain_22-Zepter

CERTIFICAT DE AUTENTICITATE

Zepter International confirmă cu mândrie că aceste porţelanuri şi colecţiile asemănătoare din gama Table Art sunt confecţionate şi finisate în întregime manual, folosind materiale de cea mai înaltă calitate. 

Sunt fabricate în Bavaria – Germania de către artizani profesionişti. Fiecare piesă este fabricată exclusiv din porţelan rezistent, după metoda originală folosită în secolul al XVIII-lea. Tehnica de finisare folosită pentru modelele de culoare este decorarea sub glazură, iar aurul se aplică prin decorarea pe glazură. Decoraţiunile rafinate sunt pictate manual cu aur de 22 k, folosind tehnica „gold firing” şi cu o măiestrie deosebită.

Zepter International garantează cele mai înalte standarde de calitate şi tehnologie prin selectarea celor mai fine materii prime de origine europeană, controlate şi prin supravegherea strictă a proceselor de producţie.

Zepter-Masterpiece-Collection-Porcelain-1

Porcelain_Zepter