ABORDARE ȘTIINȚIFICĂ

CARACTERISTICILE TERAPIEI CU LUMINĂ BIOPTRON:

  1. Unitate optică Brewster 
  2. Lumină policromatică Bioptron
  3. Lumină de energie joasă Bioptron
  4. Lumină incoerentă Bioptron 
  5. Lumină Polarizată Liniară Vertical Bioptron 
  6. Lumină Hiperolarizată Bioptron

Bioptron-new_lamps-narrow

UNITATEA OPTICĂ BREWSTER

Unitatea Optică Brewster de înaltă calitate este un sistem optic multi-stratificat,  poziționat la un unghi specific în dispozitivul BIOPTRON. Atunci când lumina neordonată difuză dintr-o sursă de lumină colizionează/interacționează cu unitatea optică Brewster, aceasta se reflectă cu o pierdere minimă de intensitate și devine o Lumină Polarizată Liniar Vertical, perfectă. 

Bioptron Brewster mirror

LUMINA POLICROMATICĂ ZEPTER

BIOPTRON generează lumină în spectrul vizibil, precum și o porțiune de lungimi de undă în infraroșu, care variază de la 480 nm la 3400 nm, adică 1,15 - 2,90 eV (cu un vârf pronunțat la 720 nm, 1,70 eV); acest lucru permite luminii să penetreze țesutul în profunzime, activând și promovând diferite procese celulare și biologice care accelerează procesele de vindecare regenerative și reparatorii.

Bioptron light

LUMINA INCOERENTĂ

Lumina defazată sau nesincronizată este caracterizată prin lungimi de undă care nu sunt sincronizate temporal sau spațial. Modificările frecvente și aleatorii ale fazelor dintre fotonii de lumină de diferite frecvențe de undă și lungimi de undă fac din aceasta o lumină de intensitate joasă. 

Lumina incoerentă BIOPTRON® stimulează procesele de vindecare în mod sigur, neinvaziv și eficace, fără riscul de dezvoltare a rezistenței la terapie. Spre deosebire de aceasta, majoritatea luminilor laser au o intensitate ridicată și o lumină coerentă, cu un potențial ridicat de lezare a țesuturilor. 

Bioptron light

LUMINA DE ENERGIE JOASĂ

BIOPTRON furnizează un fascicul consistent de lumină cu intensitate constantă (denumită, de asemenea, densitate a puterii) de aproximativ 40 mW/cm2 la o distanță de 10 cm de zona tratată. Doza de lumină BIOPTRON poate fi determinată cu precizie, întrucât are două componente, puterea și timpul: Energia (J) = Puterea (W) × Timpul (s) (regula de reciprocitate în fotobiologie Bunsen-Roscoe). 

Această emisie de lumină furnizează o doză de lumină echivalentă cu o densitate medie de energie de 2,4 J/cm2 pe minut, care reprezintă o doză redusă și sigură de energie luminoasă cu un răspuns favorabil din partea materiei vii ce stimulează vindecarea naturală fără reacții adverse.

Altfel spus, dacă puterea este dublată iar timpul de expunere înjumătățit, se obține aceeași cantitate de energie, însă se observă diferite reacții biologice. BIOPTRON generează o doză de lumină echivalentă cu o densitate medie a energiei de 2,4 J/cm2, reprezentând o doză de lumină joasă și sigură ce stimulează vindecarea naturală fără   efecte secundare. 

LUMINA POLARIZATĂ LINIAR VERTICAL BIOPTRON (LPLV)

Atunci când lumina difuză emisă de un bec cu halogen se ciocnește de/interacționează cu unitatea optică Brewster, aceasta se reflectă și devine Lumină Polarizată Liniar Vertical (LPLV), cu lungimi de undă care se propagă în planuri paralele și verticale, într-o singură direcție. Spre deosebire de lumina difuză și de lumina laser, LPLV BIOPTRON acționează nu numai pe molecule pe baza caracteristicilor lor de absorbție, ci acționează eficient și asupra structurii și organizării proceselor biologice, moleculelor și țesuturilor și, prin urmare, are un efect de vindecare mult mai bun.

Toate structurile biologice în starea de funcționare normală sunt aranjate liniar (cum ar fi, de exemplu, cristalele lichide, colagenul, microtubulii, lipidele în membrane, aranjamentul mitocondrial intern și organizarea liniară a momentelor dipol ale apei). Atunci când procesele biologice sunt dezordonate, din cauza organizării lor liniare, LPLV le readuce în starea lor funcțională optimă.

Un aspect esențial în plus față de polarizare, este acela că BIOPTRON oferă o alegere optimă în termeni de spectre de lumină și energie ușoară în timp, necesare pentru tratamentul diverselor afecțiuni medicale. Explicarea unui astfel de efect profund al fenomenului BIOPTRON, printre altele, constă în faptul că 85,5% din toate moleculele organismului uman sunt molecule de apă (formate din atomi de hidrogen și oxigen) și că fiecare dintre ele îndeplinește o anumită funcție în organism.

Bioptron

ISTORIA BIOPTRON

INVENȚIA 

Medicul danez Niels Ryberg Finsen a pus bazele terapiei cu lumină modernă acum cca 100 de ani. În 1903, a primit Premiul Nobel în medicină pentru realizările sale în terapia cu lumină. Finsen a creat primul aparat ce genera lumină solară sintetizată tehnic şi a obţinut rezultate spectaculoase în tratarea bolnavilor cu un anumit tip de turberculoză cutanată.

DEZVOLTAREA TERAPIEI CU LUMINĂ BIOPTRON

În perioada de început a fotomedicinii, în terapia cu lumină se foloseau cu preponderenţă spectrul infraroşu şi cel ultraviolet. La începutul anilor 1980, o echipă de cercetători a dezvoltat ideea creării unei surse de lumină care se bazează, la origine, pe tehnologia laser, dar foloseşte aproape întregul spectrul luminii vizibile şi o parte din lumina infraroşie. Cercetările au revelat anumite caracteristici fizice esenţiale pentru eficienţa terapiei cu lumină. Sistemul de terapie cu lumină BIOPTRON a fost creat în baza acestei tehnologii. 

BIOPTRON AG lucrează continuu cu experţi, cercetători şi oameni de ştiinţă din mai multe ţări pentru a analiza caracteristicile şi eficienţa terapeutică specifice terapiei cu lumină BIOPTRON

bioptron-gallery-2

bioptron-gallery-1

CERTIFICATE

BIOPTRON AG – ASIGURAREA CALITĂȚII DE TOP

Laboratoarele proprii BIOPTRON AG sunt în permanenţă implicate în testarea şi optimizarea aparatelor BIOPTRON în conformitate cu cele mai recente studii ştiinţifice, efectuate de instituţii independente. 

Totodată, aparatele BIOPTRON sunt certificate ulterior de instituţii de testare acreditate independente. Etapele noastre de lucru, ce includ cercetarea şi dezvoltarea, evaluarea furnizorilor, livrarea componentelor pentru producţie, inspecţii continue şi produsul în sine, îndeplinesc toate reglementările ce decurg din directiva medicală a Comisiei Europene 93/427/EEC, precum şi reglementările naţionale specifice pieţelor locale